Home » Stiri

Statiunea de la Poarta Raiului prinde contur

16 June 2009 No Comment

Noua statiune turistica axata pe practicarea sporturilor de iarna care va fi infiintata in judetul Alba incepe sa nu mai para doar o himera.

Pentru prima data, autoritatile judetene „s-au riscat“ sa dea si un termen pina la care statiunea va deveni functionala, in sensul ca turistii se vor putea caza aici si, cu ceva noroc, vor avea la dispozitie cel putin o pirtie moderna. Acest termen este de 3 ani.

Proiectul referitor la infiintarea acestei noi statiuni a fost intirziat cu aproximativ un an, din cauza unui conflict legat de proprietatea terenurilor pe care se va dezvolta statiunea, intre administratiile locale din Cugir si Sugag, care nu s-au inteles unde este limita administrativa dintre cele doua localitati, pe un teren care oricum apartine unei alte comune, respectiv Sasciori.

In aceasta perioada insa, lucrurile incep sa se miste vizibil. Pina la sfirsitul saptaminii, Consiliul Judetean Alba va depune spre finantare din fonduri europene, in cadrul Programului Operational Regional, un proiect referitor la reabilitarea DJ 704, care face legatura intre DN 7 si DN 67C. Acest drum porneste din zona Sibot, strabate Valea Cugirului, traverseaza Poarta Raiului, traseul urmind apoi malul Lacului Oasa, pina la intersectia cu DN 67C, in dreptul barajului Oasa. Lungimea totala a drumului este de aproape 80 de kilometri, iar tronsonul propus spre reabilitare cu fonduri europene are peste 15 kilometri, respectiv de la barajul Canciu, pina la barajul Oasa.

Mai mult

Alte Posturi Similare:

  1. Jupiter, staţiunea care te face scufundător cu brevet Micuţă şi cochetă, s
  2. Tirurile au restricţie în week-end pe drumurile spre litoral Potrivit Hotărârii d