Home » Stiri

Salina Durgău Turda a fost redeschisă pentru vizitatori

15 March 2010 No Comment
salina

salina

Ministrul Elena Udrea a participat vineri, 22 ianuarie 2010, la ceremonia de deschidere a Salinei Durgãu Turda (judeţul Cluj) – complex balnear modernizat cu fonduri europene.

Baza de tratament şi recuperare destinată celor cu afecţiuni respiratorii, biserica salinã, terenurile de minigolf şi bowling sau debarcaderul subteran din minele Terezia şi Rudolf sunt câteva din punctele de atracţie ale complexului. Turiştii pot admira întreaga panorama dintr-un lift modern, care coboară la o adancime de 80 de metri.

Obiectivul a beneficiat de finanţare europeanã nerambursabilã în cadrul Programul PHARE CES 2005, prin proiectul “Creşterea atractivitãţii turistice a zonei cu potenţial balnear – Lacurile Sãrate – Zona Durgãu – Valea Sãratã şi Salina Turda”.

Lucrãrile au început în anul 2008 şi au o valoarea totalã de 5.807.120 Euro, din care 950.000 Euro, contribuţia Consiliului Local Turda. Prin aceastã investiţie se aduce un aport important turismului din zonã, mediului de afaceri şi comunitãţii locale în general, prin creşterea atractivitãţii zonei şi crearea de noi locuri de muncã. Proiectul a avut în vedere lucrãri de amenajare a infrastructurii turistice şi balneare, creşterea potenţialului lacurilor sãrate, crearea unei legãturi directe între Salina şi Zona Durgãu-Valea Sãratã.

Primele lucrãri miniere pe amplasamentul actualei saline dateazã din 1690. În anul 2000 zona a fost declaratã rezervaţie naturalã de interes naţional, consideratã un muzeu de istorie a mineritului de sare.

Alte Posturi Similare:

  1. Peste 60% dintre pachetele turistice de Paşte au fost deja vândute Agenţiile de turism
  2. Plimbări cu şareta prin staţiuni, pentru 10 lei Seara, turiştii veni
  3. Românii întârzie să-şi facă rezervări pentru sărbători. Vezi pachete turistice pentru Revelion Niciun hotel nu are
  4. Pachete turistice mai ieftine de sărbătorile de iarnă şi turişti cu 10% mai puţini decât anul trecut Asociaţia Naţională
  5. Vacanţa 2010, mai ieftină la băi şi la bulgari Turiştii care fac re

Poate va mai intereseaza


Etichete: , , ,