Home » Stiri

România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică

15 March 2010 One Comment

România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică şi nu atrage investitori străini, statul vecin făcând progrese semnificative în urma procesului de privatizare, apreciază Detlev Hohne, directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, România şi Bulgaria.

“Bulgaria a făcut progrese semnificative în urma procesului de privatizare, dar România din păcate nu reuşeşte să atragă investitori străini. Mă refer aici şi la lanţurile hoteliere internaţionale, care lipsesc în România. În ceea ce priveşte dezvoltarea turistică, România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei”, a declarat Hohne pentru Deutsche Welle, citat de Mediagax.

Reprezentantul TUI consideră că România îndeplineşte toate condiţiile naturale necesare pentru a fi o destinaţie turistică de succes, însă nu îşi promovează corespunzător oferta turistică.

” În România se găseşte tot ceea ce ar putea să-l intereseze pe un turist din altă ţară. Pentru germani, în special, sunt atractive oraşele din Transilvania – Sibiu, Braşov – care arată absolut minunat. Dar Sibiul a fost în 2007 Capitală Culturală Europeană, iar România nu s-a folosit îndeajuns, din păcate, nici măcar de un astfel de eveniment pentru a-şi promova oferta turistică. Ne-am fi dorit mai multă activitate în 2007 din acest punct de vedere”, a adăugat Hohne.

Continuarea pe siteul Atena3.

Alte Posturi Similare:

  1. România, Bulgaria şi Grecia domină topul vânzărilor pentru vacanţa de Paşte Staţiunile montane,
  2. Cât costă Crăciunul în munţii din România, Austria şi Bulgaria Puţine oferte din Ro
  3. Inițiative de dezvoltare a cooperării în domeniul turismului între România și Federația Rusă „În urma întâlnirii
  4. Unde ne petrecem sărbătorile? Sejururile în străinătate, mai avantajoase ca vacanţele în România? Aproape şapte săptăm
  5. Cât costă Revelionul în România şi în restul Europei Deşi mulţi turişti v