Home » Stiri

Pachete turistice mai ieftine de sărbătorile de iarnă şi turişti cu 10% mai puţini decât anul trecut

21 November 2009 No Comment

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România estimează o scădere cu 10% a numărului de turişti, pentru sărbătorile de iarnă. Aceasta în ciuda faptului că pachetele turistice se vând la un preţ cu 15% mai mic, comparativ cu anul trecut. Cât priveşte destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor, Austria şi Valea Prahovei ocupă primele locuri în top.

”Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, estimăm o scădere de cel mult 10% faţă de anul precedent a circulaţiei turiştilor. Pachetele turistice, atât pentru Revelion, cât şi pentru sezonul de iarnă, costă în medie cu 15% mai puţin faţă de cele de anul trecut pentru destinaţii româneşti, iar pentru cele externe, scăderile sunt de până la 20-25%”, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT.

Până acum, cel mai bine s-au vândut destinaţiile exotice şi pachetele cu preţuri mici şi medii la pensiunile din România, Austria şi Bulgaria.

Majoritatea turiştilor care au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în ţară au cumpărat pachete turistice în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc sau Borşa.

Pe Valea Prahovei, un pachet de 3-4 nopţi, de Crăciun, ajunge la 900 de lei, în timp ce un pachet de Revelion, ajunge la 2.500 de lei cu cine tip bufet şi cina festivă inclusă.

Citeste toata stirea in Realitatea

Alte Posturi Similare:

  1. Românii întârzie să-şi facă rezervări pentru sărbători. Vezi pachete turistice pentru Revelion Niciun hotel nu are
  2. Peste 60% dintre pachetele turistice de Paşte au fost deja vândute Agenţiile de turism
  3. Unde ne petrecem sărbătorile? Sejururile în străinătate, mai avantajoase ca vacanţele în România? Aproape şapte săptăm
  4. Gradul de ocupare în pensiunile din Covasna a scăzut cu circa 30% faţă de anul trecut Pensiunile din judeţ
  5. Pe timp de criză, românii preferă să îşi petreacă sărbătorile în zone exotice Deşi e criză financi

Poate va mai intereseaza


Etichete: , , ,