Home » Stiri

Inițiative de dezvoltare a cooperării în domeniul turismului între România și Federația Rusă

19 June 2009 No Comment

steaguriroru„În urma întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu domnul Vitali Mutko îmi exprim convingerea că relațiile în domeniul turismului între România și Federația Rusă vor cunoaște în curând o dezvoltare semnificativă, menită să aducă beneficii ambelor state”, a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului din România și Ministrul Sportului, Turismului şi Politicii de Tineret al Federaţiei Ruse au semnat la Moscova o Declaraţie Comună cu privire la dezvoltarea cooperării în domeniul turismului între cele două state, declarație prin care au reiterat susținerea Acordului încheiat în acest sens în anul 1994.

Cei doi miniștri au convenit asupra necesității reluării activității Comisiei mixte de colaborare în domeniul turismului, având în vedere faptul că prima și ultima reuniune a acestui for s-a desfășurat acum 10 ani. Elena Udrea a propus ca următoarea sedință a comisiei să aiba loc în cursul acestui an la București, iar Vitali Mutko a acceptat propunerea.

Apreciind că se impune intensificarea circulației turistice dinspre Federația Rusă spre România și reciproc, cei doi oficiali au convenit asupra unui plan de măsuri concrete, care cuprinde, printre altele: organizarea de vizite ale tour operatorilor ruși în România și ale celor români în Rusia; implicarea aambasadelor celor două state în sprijinirea inițiativelor în domeniul turismului; participarea la târgurile de turism organizate în cele doua state.

Discutând despre politicile României și ale Federației Ruse în domeniul turismului, au fost identificate probleme specifice comune, cum ar fi cele legate de infrastructura de transport și turistică sau de sumele alocate promovării pe plan internațional. În acest sens, cei doi oficiali au stabilit că trebuie să existe un schimb continuu de soluții, inclusiv în ceea ce privește aspectul legislativ.

La Moscova, Elena Udrea s-a întâlnit, de asemenea, cu Serghei Şpilko, Preşedintele Asociaţiei Industriei Turistice, acesta manifestându-și interesul față de turismul balnear, montan și de litoral din România. Ministrul român și-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziția Asociației date și materiale de promovare a destinațiilor turistice românești, urmând ca partea rusă să gazduiască respectivele informații pe site-ul propriu, un site destinat cu precădere turiștilor ruși.

Elena Udrea s-a arătat plăcut impresionată de deschiderea oficialilor ruși față de propunerile avansate de delegația română în scopul întăririi colaborarii în domeniul turismului între cele două state și este încrezătoare că tot mai mulți turiști din Federația Rusă vor alege să viziteze România.

Alte Posturi Similare:

  1. România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică România este cu 7-8
  2. Nouă campanie la Turism. Spoturi subacvatice de promovare a Maramureşului, pentru sărbătorile de iarnă O nouă afacere cu iz
  3. Cât costă Revelionul în România şi în restul Europei Deşi mulţi turişti v
  4. România, Bulgaria şi Grecia domină topul vânzărilor pentru vacanţa de Paşte Staţiunile montane,