Home » Stiri

Cât costă Revelionul în România şi în restul Europei

21 November 2009 One Comment

Deşi mulţi turişti vor să petreacă Revelionul departe de zarvă şi aglomeraţie, o vacanţă de iarnă petrecută într-un mare oraş are avantajul de a îmbina distracţia cu vizitarea obiectivelor culturale. Pentru cei care nu vor să cheltuiască prea mult, cele mai ieftine oferte sunt în jur de 150 de euro, fie că este cazul Cracoviei sau al Braşovului.

Ofertele agenţiilor de turism abundă în pachete de Revelion pentru Viena, Praga sau Paris, aşa că dacă decideţi să alegeţi o destinaţie nu tocmai comună, precum Rusia, o să aveţi ceva de căutat. Sankt Petersburg este însă o soluţie pentru cei care vor să plece într-un loc mai îndepărtat, fără să fie nevoiţi să părăsească Europa. De asemenea, frigul şi, poate, zăpada îi vor face să simtă că este iarnă.

Oraşul lui Petru cel Mare, de la 750 de euro

În cazul fostului Leningrad, întemeiat de ţarul Petru cel Mare ca o „fereastră către Europa”, agenţiile de turism vă oferă pachete pentru şase zile de cazare. Cazarea într-o cameră dublă, la un hotel de trei stele, cu demipensiune, costă 750 de euro de persoană. Preţul include şi transportul cu avionul şi autocarul, prin oraş, însă nu şi taxele de aeroport, serviciile ghizilor, intrările la muzee sau cina festivă de Anul Nou.

Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel şi Muzeul Ermitaj sunt două dintre obiectivele ce trebuie vizitate dacă ajungeţi în oraşul de pe Neva. Dacă mai aveţi putere şi nu vă e teamă că noaptea de Revelion vă va găsi epuizaţi, puteţi încerca să mergeţi în oraşul Puşkin, la 29 de kilometri de Sankt Petersburg, sau la satul Shuvalovka, unde s-au conservat foarte bine tradiţiile Rusei rurale şi casele ţărăneşti. Pentru a merge în Rusia aveţi însă nevoie de un paşaport care să fie valabil minimum şase luni de la data plecării.

Dacă vă place Europa de Est, puteţi alege să mergeţi în Ucraina. În Kiev, patru nopţi de cazare într-o cameră dublă la un hotel de trei stele, cu demipensiune şi masă festivă, costă 475 de euro. Preţul nu include transportul până la Kiev, dar acesta poate fi asigurat la cerere.

Catedrala Sfânta Sofia, Monumentul Patriei Mamă, mănăstirea cu turle de aur Sfântul Mihail şi Porţile de Aur ale Kievului sunt cele mai vizitate locuri din capitala Ucrainei.

Tot în spaţiul slav, pentru un Revelion petrecut în oraşul Cracovia, veţi găsi oferte ce includ trei nopţi de cazare într-o cameră dublă, într-un hotel de trei stele, cu mic dejun pe durata vacanţei, la un preţ de 152 de euro, fără transport. Cracovia este unul dintre cele mai vechi oraşe din Polonia şi totodată inima vieţii culturale a ţării. Datorită pieţelor, catedralelor şi clădirilor sale istorice, întregul său centru vechi a fost înscris în anul 1978 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Continuarea in EVZ

( Jocuri Online – Un mod de relaxare in timpul liber )

Alte Posturi Similare:

  1. Cât costă Crăciunul în munţii din România, Austria şi Bulgaria Puţine oferte din Ro
  2. Unde ne petrecem sărbătorile? Sejururile în străinătate, mai avantajoase ca vacanţele în România? Aproape şapte săptăm
  3. Târg de vacanţe de lux: pretenţii de cinci stele, preţuri cu trei zerouri în coadă În plină criză econo
  4. România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică România este cu 7-8
  5. România, Bulgaria şi Grecia domină topul vânzărilor pentru vacanţa de Paşte Staţiunile montane,