Home » Stiri

A spart gheaţa. O navă rusească cu peste 100 de turişti la bord a scăpat după 5 zile de blocaj în Antarctica

21 November 2009 No Comment

Un spărgător de gheaţă rusesc cu peste 100 de turişti la bord, oameni de ştiinţă şi jurnalişti, aflat în croazieră în Antarctica, a ajuns în “ape liniştite” după ce a fost blocat timp de mai multe zile de gheaţă, au anunţat compania maritimă care deţine vasul.

Vasul “Capitan Khlebnikov” a rămas blocat în gheaţă la începutul acestei săptămâni, aproape de insula Snow Hill din Marea Weddell. A durat cinci zile până ca nava să îşi poată continua drumul, a declarat Tatiana Kulikova, purtătoare de cuvânt a companiei maritime “Fareastern Shipping”.

Ea a mai adăugat, conform ABC News, că mai durează trei zile până când spărgătorul de gheaţă va ajunge la Ushuaia, pe coasta Argentinei. Kulikova a explicat că vremea în Antarctica este imprevizibilă primăvara. “Este imposibil să eviţi astfel de probleme când vremea se schimbă rapid. În Antarctica este începutul primăverii şi este încă multă gheaţă, care s-a acumulat din cauza schimbării direcţiei vântului”, a spus ea.

Continuarea pe siteul Antena 3

Alunga plictiseala cu Jocuri Online

Alte Posturi Similare:

  1. Pachete turistice mai ieftine de sărbătorile de iarnă şi turişti cu 10% mai puţini decât anul trecut Asociaţia Naţională
  2. Cât costă Crăciunul în munţii din România, Austria şi Bulgaria Puţine oferte din Ro