Home » sport

CM 2010: ‘Nu puteam să ratez’, declară Donovan, autorul golului care a calificat SUA în optimi

23 June 2010 No Comment

Americanul Landon Donovan era extrem de fericit după ce a reuşit să marcheze golul care a calificat naţionala ţării sale în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, în prelungirile partidei cu Algeria (1-0), disputată miercuri la Pretoria.
‘Este incredibil! Sunt şocat şi foarte mândru de toţi băieţii. Clint (Dempsey) a reuşit o cursă foarte bună la mijloc, mingea a ajuns la mine şi nu puteam să ratez. Am crezut în noi până la final şi am arătat că suntem în viaţă!’, a declarat Donovan, care a înscris golul victoriei în minutul 90+1, sub ochii fostului preşedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, aflat în tribune la acest joc.

Selecţionerul american Bob Bradley a precizat, la rândul său, că echipa sa a trebuit să-şi asume toate riscurile şi să preseze pentru victorie, lăudând jocul deschis practicat de elevii săi.

‘Sunt mândru de ei. Am încheiat grupa pe prima poziţie, cu cinci puncte, fără să pierdem niciun meci. Aşa că suntem pregătiţi pentru confruntarea următoare’, a spus Bradley.

Antrenorul Algeriei, Rabah Saadane, consideră că echipa sa nu a avut suficientă forţă ofensivă pentru a pretinde un loc în optimile de finală.

‘Am găsit fundaşi şi mijlocaşi, iar acum trebuie să găsim acele păsări rare în atac, trebuie să muncim’, a precizat Saadane, a cărui echipă a avut o singură mare ocazie de gol în faţa americanilor, în minutul 6, când Djebbour a expediat mingea în bara transversală.

În optimile de finală, naţionala SUA va întâlni formaţia clasată pe locul secund în Grupa D, din care fac parte Germania, Serbia, Australia şi Ghana. AGERPRES (Mihai Dragomir)

Alte Posturi Similare:

  1. CM 2010: SUA – Algeria 1-0, în Grupa C Echipa SUA a învins
  2. CM 2010: Selecţionerul SUA regretă golul primit în startul meciului Selecţionerul naţion
  3. CM 2010: Weiss (Slovacia): ‘Italia a câştigat multe meciuri ca acesta’ Selecţionerul Slovac
  4. CM 2010: Parreira vede o finală Brazilia-Argentina Selecţionerul Africi
  5. CM 2010: Gol al lui Lampard anulat pe nedrept, în meciul Germania – Anglia Un gol valabil i-a f