Home » sport

CM 2010: Elveţia – Hitzfeld: ‘Împotriva Hondurasului, trebuie să atacăm’

23 June 2010 3 Comments

Elveţia, care are o şansă serioasă de a se califica în optimile de finală ale Mondialului sud-african, ştie că va trebui să atace în meciul cu Honduras şi să dea uitării tactica apărării organizate care i-a permis să bată Spania (1-0) spre surpriza generală, potrivit selecţionerului german Ottmar Hitzfeld.

”Trebuie să ne prezentăm altfel decât în faţa Spaniei, unde ştiam că ne vom apăra întreg meciul”, a explicat miercuri selecţionerul Ottmar Hitzfeld.

Tehnicianul german, care mărturiseşte că este un etern optimist, mizează pe slăbiciunile din defensivă ale Hondurasului, pentru a putea câştiga acest meci decisiv de vineri, de la Bloemfontein (21,00, grupa H).

”Hondurasul este o echipă foarte tehnică, ce posedă atuuri ofensive incontestabile, a spus Hitzfeld în faţa presei. Jucători precum Suazo, Espinoza, Alvarez sau Nunez, toţi sunt dotaţi din punct de vedere tehnic”.

”În faza defensivă, din contră, hondurienii sunt uneori dezorganizaţi, ceea ce creează spaţii, iar noi trebuie să profităm de asta”, a adăugat selecţionerul.

După răsunătoarea victorie în faţa Spaniei (1-0), în primul său meci, Elveţia s-a înclinat apoi în faţa reprezentativei statului Chile cu acelaşi scor.

Elveţienii rămân totuşi stăpâni pe destinul lor, însă este obligatoriu să bată Honduras la două goluri pentru a fi siguri de calificare. O victorie cu un gol le-ar fi suficient, dacă Spania nu va învinge Chile în celălalt meci al grupei H. AGERPRES (Teodora Oprea)

Alte Posturi Similare:

  1. CM 2010: Weiss (Slovacia): ‘Italia a câştigat multe meciuri ca acesta’ Selecţionerul Slovac
  2. CM 2010: Capello – ”Trebuia să câştigăm şi am făcut-o” După calificarea Ang
  3. CM 2010: ‘Nu puteam să ratez’, declară Donovan, autorul golului care a calificat SUA în optimi Americanul Landon Do
  4. CM 2010: Parreira vede o finală Brazilia-Argentina Selecţionerul Africi
  5. CM 2010: Capello nu se gândeşte la demisie Selecţionerul naţion