Home » IT & C

Virusii conceputi pentru iPhone pot infecta de asemenea si iPad-urile

27 June 2010 One Comment

panda security-Panda Security demonstreaza cum malware-ul conceput pentru telefoanele mobile poate afecta, de asemenea, popularele iPad-uri
-Viermele Eeki pentru iPhone a aparut anul trecut, infectand terminalele iPhone cu functiile deblocate (jailbroken)

Laboratoarele anti-malware de la Panda Security au demonstrat recent ca malware-ul proiectat pentru a infecta iPhone-urile poate compromite, de asemenea, popularele echipamente iPad, asa cum s-a demonstrat in acest film: http://pandalabs.pandasecurity.com/this-way-works-the-worm-for-iphone/

Avand in vedere popularitatea acestor dispozitive Apple si cota de piata in crestere, malware-ul conceput special pentru a tinti aceste sisteme incepe sa atraga mai multa atentie. Anul trecut, Panda Security avertiza asupra viermelui Eeeki pentru iPhone si posibilitatea acestuia de a infecta aparatele cu functii deblocate (respectiv cele care au fost decodate cu scopul de a instala aplicatii neoficiale). Viermele Eeeki a fost, de asemenea, capabil sa se raspandeasca la iPod Touch.

In ciuda faptului ca Apple a decis sa inchida in totalitate hardware-ul (ceea ce face imposibila instalarea echipamentelor periferice) si software-ul (toate aplicatiile sunt instalate prin intermediul AppStore), criminalii cibernetici au gasit o modalitate de a infecta cu malware dispozitivele deblocate.

Toate tipurile de malware concepute pentru iPhone vor avea aceeasi capacitate de infectare si rspndire catre dispozitive iPad. Acest lucru se datoreaza faptului ca iPad si iPhone au acelasi sistem de operare, cunoscut sub numele de iPhone (v3) sau iOS (v4), in versiunea viitoare.

Potrivit lui Luis Corrons, Director Tehnic al PandaLabs: “Acest lucru nu inseamna ca suntem pe cale sa se confruntam cu o avalansa de infectii. Am declarat intotdeauna ca, pe masura cresterii cotei de piata Apple, infractorii cibernetici vor incepe sa-i targeteze pe cei care utilizeaza aceasta platforma. Recomandam tuturor utilizatorilor de produse Apple sa urmeze instructiunile producatorului pentru a maximiza securitatea pe sistemele lor de operare “.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.pandalabs.com

Alte Posturi Similare:

  1. Internetizarea, noua tendinta in raspandirea de malware specific platformelor mobile Internetul reprezint
  2. Microsoft nu mai acorda suport pentru anumite sisteme de operare Windows G Data se asteapta l
  3. Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM Ca urmare a incheier

Poate va mai intereseaza


Etichete: , , , , , , , , ,