Home » Diverse

Visul american: studenţii români au adus din SUA peste 11 milioane de dolari

21 November 2009 3 Comments

usaExperienţe minunate, câteva mii de dolari sau euro, un atu pentru găsirea unui loc de muncă în ţară şi, nu în ultimul rând, o călătorie interesantă, din care ai doar de câştigat. Astfel explică studenţii români plecările în străinătate prin programele „work and travel”. Per total, tinerii au adus în România, în ultimul an, peste 11 milioane de dolari din Statele Unite. La aceşti bani se adaugă 2,5 milioane de euro din Europa, au declarat pentru capital.ro reprezentanţii locali ai companiilor de work and travel.

„O adevărată experienţă”, spune pe scurt Alexandru Onofrei, un student român care a plecat în Statele Unite timp de 5 ani consecutiv şi a reuşit să se întoarcă de fiecare dată în ţară cu 5 sau chiar 6.000 de dolari după 3 luni de muncă. „Pe lângă asta am învăţat şi multe alte lucruri: cum să mă raportez la un şef, cum să comunic cu un manager, cum să îmi fac prieteni şi, mai ales, am învăţat să vorbesc fluent limba engleză”, mai spune Alexandru Onofrei.

Potrivit datelor furnizate de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, în acest an au fost plecaţi prin programe de work and travel aproape 3.000 de studenţi români care s-au întors în ţară cu sume care cumulat ajung la peste 11 milioane de dolari. În 2008 au fost plecaţi 7.000 de tineri români, dar situaţia economică dificilă din SUA justifică scăderea drastică a numărului de studenţi.

„Datele sunt deocamdată preliminare, deoarece companiile americane vor putea furniza cifrele reale abia la încheierea anului financiar”, spune Constantin Dancu, director de proiecte în cadrul companiei Zip Travel.

Continuarea in Capital

Alte Posturi Similare:

  1. România, cei mai puţini turişti străini din Europa Anul trecut, numărul
  2. Un grup de clujeni au simulat luptele istorice dintre daci şi romani Urmaşii clujeni ai l