Home » Diverse

Joburi: Ospatari si bucatari de criza

16 June 2009 2 Comments

Cele două meserii sunt în continuare foarte cerute atât în ţară, cât şi în străinătate, însă nivelul salariilor e mai mic decât anul trecut.

În ciuda crizei, ospătarii şi bucătarii au mare căutare şi în acest an. Şcolile de specialitate din România îşi trimit deja elevii pe litoral. Pe de altă parte, şi tinerilor care nu au şcoli de specialitate li se oferă locuri de muncă, mai ales la hoteluri, restaurante sau cluburi din Grecia.

bucatarLecţii de gastronomie

Elevii liceului privat de gastronomie din Constanţa intră, de azi, în pâine. Timp de un an, s-au şcolit în prima unitate de învăţământ din cadrul Acade miei de Gastronomie şi Turism din Constanţa. Liceul e autorizat de ministe rul educaţiei şi de Centrul European în Profesii Culinare din Franţa. Ab sol ven ţii pot lucra în marile restaurante din Ro mânia, Franţa sau oriunde în Europa. „Pe vremuri, aveam şco li de specializare în turism. Cum ele au dispărut, m-am gândit să pun pe picioare această academie. Singura salvare a turismului românesc este învăţământul”, se con fesează Niculae Nejloveanu, fondatorul Academiei.

Şcolarizarea elevilor e plătită chiar de hotelieri. Însă, după terminarea şcolii, absolvenţii lucrează la restaurantul unităţii. „Dacă ei doresc să facă Facultatea de gastronomie, o plătim şi pe asta, dar se prelungeşte şi contractul
cu noi”, spune Gelu Enciu, managerul unui hotel de 5 stele din Mamaia.

Mai mult

Alte Posturi Similare:

  1. Elevii şi studenţii înlocuiesc vacanţa cu slujbe sezoniere pe litoral Peste 350 de elevi ş