Home » Diverse

Elevii şi studenţii înlocuiesc vacanţa cu slujbe sezoniere pe litoral

20 June 2009 3 Comments

studentiPeste 350 de elevi şi studenţi au venit vineri să-şi caute un loc de muncă la evenimentul organizat special pentru ei de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa. 21 de agenţi economici au oferit 435 de slujbe de vară, însă tinerii au rămas dezamăgiţi de condiţii şi de paleta săracă de joburi.

După ce le-au fost încheiate mediile şi au terminat cu examenele, elevii şi studenţii au început să-şi caute joburi pe perioada vacanţei pe litoral. Au auzit că se câştigă cel puţin 800 de lei pe lună, dar că pot ajunge şi la 2.000 lei dacă lucrează ca barman sau ospătar.

Mulţi tineri îmbină utilul cu plăcutul atunci când aleg o slujbă de vară, iar planurile de cheltuire a sumelor după încheierea sezonului le-au făcut din timp.

Tinerii vor un salariu de 1.200 de lei

Pentru un job în alimentaţie publică – fabricarea gogoşilor americane, societatea BPF IMP EXP SRL oferă un salariu de 1.200 lei pentru 8 ore de muncă pe zi, la care se pot adăuga şi orele suplimentare. „Vom deschide puncte de lucru la Cleopatra, Venus, Kaufland şi Radio Vacanţa. Vreau de la tineri seriozitate maximă, pentru că mi s-a întâmplat să lucreze două-trei săptămâni şi apoi să plece. Au posibilitatea, dacă rămân, să obţină şi o calificare şi la fiecare sfârşit de sezon, ofer angajaţilor o săptămână la munte pe cheltuiala firmei”, a declarat patronul firmei, Aurelian Benghea.

Oferta a fost aproximativ aceeaşi la fiecare stand, însă tinerii care au mai lucrat în alţi ani pe perioada verii ne-au spus că sunt doar promisiuni, în realitate salariul e mai mic. Le convine însă să lucreze şi pe 600-700 de lei, pentru că îşi rotunjesc veniturile cu ciubucuri.

Citeste toata stirea in Cuget Liber

Alte Posturi Similare:

  1. Joburi: Ospatari si bucatari de criza Cele două meserii su
  2. S-a deschis “sezonul de droguri” Deschiderea sezonulu
  3. 250 de jandarmi vor purta de grija turistilor, pe litoral Pentru asigurarea un
  4. Controale pe litoral Inspectorii Garzii d
  5. Vacanţa 2010, mai ieftină la băi şi la bulgari Turiştii care fac re